OpisXeniVIT bio ACEROLA C 1000 to preparat będący źródłem w 100% naturalnej witaminy C pochodzącej z owoców aceroli (
Malpighia glabra L.) w formie tabletek do ssania o smaku wiśniowym w maksymalnej dawce 1000 mg.
Produkt został dodatkowo wzbogacony o bioflawonoidy cytrusowe oraz substancję Bioperine©, która posiada właściwości przeciwutleniające oraz pełni rolę aktywatora podczas wchłaniania witaminy C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Składniki:standaryzowany ekstrakt z owoców aceroli (
Malpighia glabra L.); substancja wypełniająca: izomalt; substancja wiążąca: sorbitole; naturalny aromat wiśniowy; makrogol; bioflawonoidy cytrusowe; roślinne sole magnezowe kwasów tłuszczowych; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe; Bioperine© ekstrakt z czarnego pieprzu (
Piper nigrum) standaryzowany na 95% piperyny.
Składniki |
1 tabletka |
2 tabletki |
Ekstrakt z owocu aceroli (Malpighia glabra L.), w tym: witamina C |
1000 mg 250 mg * |
2000 mg 500 mg ** |
Bioflawonoidy cytrusowe z owoców słodkich pomarańczy (Citrus sinensis) |
10 mg |
20 mg |
Bioperine©, ekstrakt z czarnego pieprzu, w tym: piperyna |
1 mg 0,95 mg |
2 mg 1,9 mg |
* 312,5 % referencyjnej wartości spożycia
** 625 % referencyjnej wartości spożycia
StosowanieSposób użycia: Ssać 1-2 tabletek dziennie.
Dodatkowe informacje:Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Do stosowania jako uzupełnienie diety w witaminę C.