OpisXeniVIT bio ACEROLA C 500 to produkt będący źródłem w 100% naturalnej witaminy C pochodzącej z owoców aceroli (
Malpighia glabra L.) w formie tabletek do ssania o smaku wiśniowym.
Preparat został dodatkowo wzbogacony o bioflawonoidy cytrusowe oraz substancję Bioperine©, która posiada właściwości przeciwutleniające oraz pełni rolę aktywatora podczas wchłaniania witaminy C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Składniki:substancja wypełniająca: izomalt; standaryzowany ekstrakt z owoców aceroli (
Malpighia glabra L.); naturalny aromat wiśniowy; koncentrat buraka czerwonego; bioflawonoidy cytrusowe (
Citrus sinensis); substancja przeciwzbrylająca: roślinne sole magnezowe kwasów tłuszczowych; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe; Bioperine© – ekstrakt z owoców czarnego pieprzu (
Piper nigrum).
Składniki |
1 tabletka |
5 tabletek |
Ekstrakt z owocu aceroli (Malpighia glabra L.), w tym: witamina C |
500 mg 125 mg * |
2500 mg 625 mg ** |
Bioflawonoidy cytrusowe z owoców słodkich pomarańczy (Citrus sinensis) |
10 mg |
50 mg |
Bioperine©, ekstrakt z czarnego pieprzu, w tym: piperyna |
1 mg 0,95 mg |
5 mg 4,75 mg |
* 156,25 % referencyjnej wartości spożycia
** 781,25 % referencyjnej wartości spożycia
StosowanieSposób użycia: Ssać 1-5 tabletek dziennie.
Dodatkowe informacje:Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Do stosowania jako uzupełnienie diety w witaminę C.